- 3 dl mlieka (podľa potreby)
- štipka soli
- 3 lyžice rumu
- 100 g masla
- 8 žĺtkov
- 3 polievkové lyžice práškového cukru
- 400 g polohrubej múky
- 200 g hladkej múky
- 1 sáčok sušeného droždia
- vanilkový cukor
- práškový cukor
- olej
- Cera
- džem
Nakysnuté cesto som na pomúčenej doske rozváľala asi na hrúbku 1,5 cm a vykrajovala som pohárom okrúhle šišky. Nechala som ich ešte asi 15 minút nakysnúť a následne som rukami urobila v strede dierku a vyprážala ich v rozpálenom oleji zmiešanom s dvoma Cerami. Vyprážame na stredne silnom plameni, tak aby sa šišky nespálili a zároveň neboli príliš dlho v oleji - mohli by nasiaknuť tukom.
Po vypražení ich uložíme na papierový obrúsok, na odsatie nadbytočného tuku a potom už plníme džemom aký máme najradšej a cukrujeme zmesou práškového a vanilkového cukru.
Zdroj:MB
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára