Stránky

štvrtok, 15. marca 2012

Gaštanová roláda

Keď sme už zjedli fantastické šišky a nevieme čo s bielkami, ktoré sa nám zvýšili tak je načase priberať ďalej a upiecť si gaštanovú roládu.

Cesto:
  • 6 bielkov
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g mletých orechov
  • 50 g hladkej múky
Plnka:
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 1 kocka gaštanového pyré
  • 1 kopcovitá polievková lyžica práškového cukru
  • rum
  • džem
Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme práškový cukor. Poriadne všetko premixujeme a pridáme pomaly orechy a múku. Cesto vylejeme na mastný papier a pečieme pri teplote 200 stupňov pokiaľ nie je cesto ružovkasté. Po upečení roládu zvinieme ešte pokiaľ je horúca aj s papierom na pečenie a necháme ju bokom kým vychladne.
Šľahačku vyšľaháme do polotuha a postupne pridáme mäkké gaštanové pyré s cukrom a rumom.
Pokiaľ sa vám zdá, že šľahačka nie je veľmi tuhá tak pridajte jeden sáčok stužovača na šľahačku.
Roládu rozvinieme a opatrne natrieme kyslastým džemom. Navrstvíme časť gaštanovej šľahačky a pomaly zase roládu zvinieme. Povrch potrieme zvyšnou šľahačkou a posypeme nahusto mletými orechami alebo strúhanou čokoládou. Nakoniec roládu umiestnime do chladničky, aby plnka stuhla.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára