Cesto:
- 6 bielkov
- 100 g práškového cukru
- 50 g mletých orechov
- 50 g hladkej múky
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 1 kocka gaštanového pyré
- 1 kopcovitá polievková lyžica práškového cukru
- rum
- džem
Šľahačku vyšľaháme do polotuha a postupne pridáme mäkké gaštanové pyré s cukrom a rumom.
Pokiaľ sa vám zdá, že šľahačka nie je veľmi tuhá tak pridajte jeden sáčok stužovača na šľahačku.
Roládu rozvinieme a opatrne natrieme kyslastým džemom. Navrstvíme časť gaštanovej šľahačky a pomaly zase roládu zvinieme. Povrch potrieme zvyšnou šľahačkou a posypeme nahusto mletými orechami alebo strúhanou čokoládou. Nakoniec roládu umiestnime do chladničky, aby plnka stuhla.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára