Stránky

štvrtok, 1. marca 2012

Makový mrežovník

Cesto:
  • 220 g polohrubej múky
  • 150 g masla
  • 2 polievkové lyžice vody
  • 50 g práškového cukru
  • 2 vaječné žĺtky
Maková plnka:
  • 120 ml mlieka
  • 100 g maku
  • 40 g kyštálového cukru
  • 2 vaječné bielka
  • 500 g sliviek
Ingrediencie, ktoré sme si pripravili na cesto zamiesime do hladkého cesta a necháme v chladničke 30 minút odpočívať. Medzitým si pripravíme makovú plnku. Mak zaparíme teplým mliekom a osladíme ho cukrom.
Cesto rozdelíme tak, aby nám ostala časť aj na mriežky, ktoré budeme v závere vytvárať a vyváľame si ho do tvaru kruhu. Preložíme do pripravenej a vymastenej okrúhlej formy a popicháme vidličkou. Koláč si predpečieme na 180 stupňov 15 minút a kým sa nám pečie vyšľaháme si dve bielka a tuhý sneh pridáme do makovej plnky.
Keď koláč vyberieme z rúry polejeme ho makovou plnkou a na ňu poukladáme slivky. Zo zvyšného cesta ušúľame mriežky a poukladáme na koláč.
Pečieme 25 minút na teplote 180 stupňov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára