Cesto:
- 300 g hladkej múky
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 100 g práškového cukru
- 100 g masla
- 1 vajce
- 2 žĺtky
Plnka:
- 1 tvaroh bez hrudiek
- 1 pohár práškového cukru (250ml)
- 3 poháre mlieka
- pol pohára oleja
- 1 vanilkový puding
- 2 vajcia
- 4 žĺtky
Bielková pena:
- 6 bielok
- 1 polievková lyžica kryštálového cukru
1. Z ingrediencií pripravených na cesto zahnetieme hladké cesto, ktoré rozváľame na plech.
2. Cesto si vo vyhriatej rúre predpečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.
3. Tvaroh vymiešame s cukrom, mliekom, olejom, vajíčkami a pudingom.
4. Na predpečené cesto vylejeme tvarohovú masu a pečieme ďalších 50 minút.
5. Následne koláč vyberieme z rúry a navrstvíme bielkový sneh, ktorý sme si vyšľahali z bielok a cukru. Koláč dopečieme pri teplote 150 stupňov ešte 25 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára