štvrtok, 3. marca 2016

Tvarohový koláč s rosou

Cesto:
  • 300 g hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 1 vajce
  • 2 žĺtky
Plnka:
  • 1 tvaroh bez hrudiek
  • 1 pohár práškového cukru (250ml)
  • 3 poháre mlieka
  • pol pohára oleja
  • 1 vanilkový puding
  • 2 vajcia
  • 4 žĺtky
Bielková pena:
  • 6 bielok
  • 1 polievková lyžica kryštálového cukru
1. Z ingrediencií pripravených na cesto zahnetieme hladké cesto, ktoré rozváľame na plech.

 
2. Cesto si vo vyhriatej rúre predpečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.

 
3. Tvaroh vymiešame s cukrom, mliekom, olejom, vajíčkami a pudingom.


4. Na predpečené cesto vylejeme tvarohovú masu a pečieme ďalších 50 minút.

 
 
5. Následne koláč vyberieme z rúry a navrstvíme bielkový sneh, ktorý sme si vyšľahali z bielok a cukru.  Koláč dopečieme pri teplote 150 stupňov ešte 25 minút.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára