Stránky

utorok, 22. marca 2016

Veľkonočný koláč

  • 800 g polohrubej múky
  • 2 sáčky sušeného droždia
  • 5 dcl mlieka (podľa potreby)
  • 120 g masla
  • 1 kávová lyžička soli
  • 3 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • 2 vajíčka







1. Ingrediencie pripravené na koláč zamiesime a necháme hodinu a pol kysnúť.


 



2. Vykysnuté cesto prenesieme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na tri časti. Každú časť natiahneme tak, aby sme mohli upliecť vrkoč.

 
 
3. Vrkoč prenesieme do tortovej formy a uložíme ho tam tak, aby vytváral kruh alebo ho preložíme do formy na chlieb - ak robíme koláč z polovičnej dávky, ako je na obrázku.

 
4. Vo forme necháme kysnúť ešte pol hodiny.


5. Koláč potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút.






 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára