Stránky

pondelok 5. novembra 2012

Bielkové pečivo

Výroba tohto pečiva je taká rýchla a jednoduchá, že nezaskočí ani začiatočníkov. Ich výroba bol taký bleskový nápad, keď sa v chladničke objavili dve bielka, ktoré akosi nikoho nezaujímali. Rovnako tak sa pritrafilo mascarpone tesne pred koncom dátumu spotreby a tak sa išlo piecť. Výroba bola prekvapivo rýchla, stihla som to popri varení obeda, takže potešený bol aj môj špunt lebo za obedom dostal skvelý dezert.
  • 2 bielky
  • 100 g kryštálového cukru
  • 80 g mletých orechov
Plnka:
  • 120 g čokolády
  • 250 g mascarpone
  • 1 polievková lyžica práškového cukru
Bielka si vyšľaháme a pridáme kryštálový cukor. Sneh ešte šľaháme asi 5 minút, kým hmota nie je krémová. Pomaly zamiešame mleté orechy a cesto máme hotové. Predhrejeme rúru na 120 stupňov a pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Na tvorbu pečiva použijeme obyčajná čajovú lyžičku, ktorou ukladáme na plech malé kôpky. Nemusíme ich rozotierať v rúre sa samé trošku rozlejú. Takto pripravené bielkové koláčiky sušíme 30 minút.
Medzi tým si nad parou roztopíme varovú čokoládu, ale môže byť aj mliečna to by bolo podľa mňa ešte lepšie aspoň pre mňa lebo mliečna mi chutí proste viac :). Do roztopenej a vychladenej čokolády zamiešame mascarpone s práškovým cukrom a plnku máme hotovú.
Usušené pečivo vyberieme z rúry a necháme na plechu vychladiť. Potom jemne nožom podberáme jednotlivé kúsky a zlepujeme čokoládovým krémom. Po usušení sa môžu zdať koláčiky tvrdé, ale ak ich necháte chvíľu postáť tak pekne navlhnú od krému a máte rýchle potešenie pre celú rodinu.
Zdroj - časopis Dobré jedlo.

1 komentár:

  1. tak práve to skúšam...s trstinovým cukrom....cesto vyzerá fajn.

    OdpovedaťOdstrániť