nedeľa, 18. novembra 2012

Tropická roláda

Cesto:
  • 6 vajec
  • 120 g práškového cukru
  • 3 lyžičky vanilkového cukru
  • 50 ml krémového likéru
  • 70 g polohrubej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 50 g kokosu
Plnka:
  • 300 ml mlieka
  • 1 vanilkový puding
  • 50 g kryštálového cukru
  • 70 g masla
  • 1 malá plechovka mandarínok
  • 1 kivi
  • ananás
Sirup:
  • 25 ml ananásovej šťavy
  • 25 ml mandarínkovej šťavy
  • 1 čajová lyžička práškového cukru

Vymiešame si žĺtka s práškovým cukrom do peny a pridáme vanilkový cukor a likér. Múku zmiešanú s práškom do pečiva postupne pridávame do žĺtkového cesta a na záver zamiešame kokos.
Z bielok vyšľaháme bielkový sneh a jemne zapracujeme varechou do cesta.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 8-10 minút na plechu vystlaným papierom na pečenie.
Po upečení roládu zvinieme v papieri na pečenie a necháme ju vychladnúť.
Krém uvaríme z mlieka, cukru a vanilkového pudingu. Za stáleho miešania ho necháme vychladnúť a postupne pridávame k vyšľahanému maslu. Pozor, krém musí byť ozaj vychladený, ináč sa nám plnka zrazí.
Vychladenú roládu si opatrne rozrolujeme a stiahneme z nej papier na pečenie. Polejeme ju sirupom a  potrieme dvoma tretinami krému. Na krém poukladáme ovocie, ktoré sme si nakrájali na malé kúsky. Roládu opatrne znova zrolujeme a povrch potrieme zvyšným krémom, posypeme strúhaným kokosom a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára