Stránky

nedeľa, 4. novembra 2012

Jablkovo rebarborová štrúdľa s marcipánom

Tento recept je vhodný na také rýchle nedeľňajšie pečenie, keď sa vám nechce príliš vypekať a predsa máte chuť si zobnúť niečo sladké.
  • lístkové cesto
  • jablká
  • rebarbora
  • kryštálový cukor
  • škorica
  • marcipánová kocka
Ako prvú si uvaríme plnku. Tú si pripravíme z jabĺk, ktoré sme si ošúpali a nakrájali na malé kocky a z rebarbory. Ovocie dáme do hrnca a za stáleho miešania povaríme asi 10-15 minút s pridaním cukru podľa vlastných predstáv a škorice. Masa nám počas pečenia zhustne, takže nie je potrebné cesto pred plnením posýpať strúhankou, po naplnení nenavlhne. Rozváľané cesto naplníme vychladenou plnkou, posypeme strúhaným alebo na kocky nakrájaným marcipánom a zrolujeme do rolády. Konce štrúdle na oboch stranách zahneme, aby plnka nevytekala, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 200 stupňov do zlatista.
Obmenou takejto štrúdle môže byť jablkovo orechová štrúdľa, ktorá chutí tiež báječne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára