Stránky

piatok, 3. februára 2012

Broa - kukuričný chlieb

Tento chlebík s extra chrumkavou kôrkou som si hneď obľúbila. Je to chlieb pochádzajúci zo severu Portugalska z oblasti Minho.
  • 400 g chlebovej múky
  • 150 g kukuričnej múky
  • 1 a pol kávovej lyžičky soli
  • 1 kávová lyžička cukru
  • 2 kávové lyžičky sušeného droždia
  • 350 ml vody
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
Zamiesime si všetky pripravené ingrediencie a necháme kysnúť.
Po vykysnutí si cesto položíme na pomúčenú dosku a preložíme ho na polovicu. Potom cesto pekne vytiahneme smerom k stredu, akoby sme vytvárali buchtu. Rukami vytvarujeme okrúhly tvar a necháme na plechu kysnúť 45 minút. Asi 10 minút pred pečením ho poprášime múkou a okraje rukou mierne pozatláčame dovnútra-pod chlieb. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 40 - 45 minút.



Po upečení chlieb pretrieme mokrými rukami a necháme vychladnúť.
Zdroj: MB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára