- 400 g chlebovej múky
- 150 g kukuričnej múky
- 1 a pol kávovej lyžičky soli
- 1 kávová lyžička cukru
- 2 kávové lyžičky sušeného droždia
- 350 ml vody
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
Po vykysnutí si cesto položíme na pomúčenú dosku a preložíme ho na polovicu. Potom cesto pekne vytiahneme smerom k stredu, akoby sme vytvárali buchtu. Rukami vytvarujeme okrúhly tvar a necháme na plechu kysnúť 45 minút. Asi 10 minút pred pečením ho poprášime múkou a okraje rukou mierne pozatláčame dovnútra-pod chlieb. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 40 - 45 minút.
Po upečení chlieb pretrieme mokrými rukami a necháme vychladnúť.
Zdroj: MB
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára