Stránky

piatok, 10. februára 2012

Biela bageta

    Biele bagetky..to je môj sen. Čerstvé s krásne chrumkavou kôrkou, len tak s maslom a mliekom na raňajky. Skvelé.
  • 1 pohár vody
  • 2 a pol pohára hladkej múky
  • 1/2 polievkovej lyžice kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžica soli
  • 1 a pol lyžice sušených kvasníc
Cesto si pripravíme z pripravených ingrediencií a necháme vykysnúť. Potom cesto prenesieme na pomúčenú dosku a rozváľame si ho. Prekrojíme na dve časti a zrolujeme dve bagety o dĺžke plechu.
Preložíme na plech a ostrým nožom urobíme pár zárezov.  Necháme 45 minút kysnúť a pred pečením potrieme slanou vodou. Pečieme na teplote 190 stupňov 25 minút.
Zdroj: MB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára