- 400 g medu
- 50 g práškového cukru
- 2 vajíčka
- 700 g hladkej múky
- 210 g masla
- 15 g sódy
- 1 kávová lyžička korenia do medovníka
- 1 kávová lyžička mletej škorice
- slivkový džem
- vlašské orechy
Zamiesime cesto a v mikroténovom sáčku ho uložíme na hodinu do chladničky. Cesto môže byť nekompaktné, ale nech vás to neodradí v chladničke pekne stuhne.
Po odležaní cesto naporcujeme na kúsky o hmotnosti 20g a v rukách vygúľame guľôčky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. V strede každej guľôčky urobíme malú jamku prstom alebo opačným koncom varechy a jamku naplníme hustým slivkovým džemom. Do džemu zatlačíme kúsok vlašského orecha a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 6 - 8 minút. Dĺžku pečenia si treba odsledovať, aj keď na povrchu môže koláčik vyzerať neupečený spodok už môže byť pripálený, čo by mohlo znehodnotiť jeho chuť.
Po upečení koláčiky pocukrujeme práškovým cukrom a vychutnávame nádhernú medovú vôňu a chuť rozplývajúcu sa na jazyku.
mnam mnaam mnaaam, nadherne kolaciky s nadhernou chutou! toto skusim! :)
OdpovedaťOdstrániťTak veľa šťastia pri pečení...koláčiky sú naozaj mnam mnam :)
OdstrániťAky druh muky ide do kolacikov? Hladka alebo polohruba a cca kolko kusov vyjde z tejto davky? Dakujem,
OdstrániťDobry den, do kolacikov ide hladka muka a z uvedenej davky vyjde cca 60ks kolacikov po 25g
OdstrániťDobry den prajem, dakujem pekne za odpoved :)
OdstrániťKolaciky maju nenormalny uspech, uz ich idem piect 3-krat behom 2 tyzdnov, pre istotu rovno z 2 davok. Dakujem za supeeer recept :)
OdstrániťTesim sa, ze sa podarili a ze som vam urobila tymto receptom radost
OdstrániťHmm, takové dobroty já můžu:-))
OdpovedaťOdstrániťAjka
Piekla som ich prvý krát. Sú výborné �� Ďakujem za recept. ��
OdpovedaťOdstrániťMnožstvo medu je správne? Nie je to veľa?
OdpovedaťOdstrániť