- 4 vajcia
- 150 dkg práškového cukru
- 150 dkg polohrubej múky
- polovička prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 3 šľahačkové smotany
- 3 veľké tyčinky Margot
- stužovač šľahačky
- 1 vanilka
- Nutella
- lieskové oriešky
Na cesto je potrebné najprv vyšľahať bielka do snehu a pridať žĺtky, cukor a na koniec pomaly múku a kakao. Koláč pečieme v tortovej forme, ktorá je vymastená a vysypaná hrubou múkou na 180 stupňov asi 15 minút.
Keď upečený korpus vychladne, vyberieme ho z tortovej formy, prekrojíme ho na polovičku, natrieme Nutellou a znova spojíme. Korpus vrátime do tortovej formy a natrieme ho plnkou. Tú pripravíme tak, že si smotany vyšľaháme do tuha aj so stužovačom, pridáme vanilku a nastrúhaný Margot.
Povrch torty môžeme zdobiť ľubovoľne, ja som na ozdobu použila sekané lieskovce, ktoré výborne doplnili orieškovo marcipánové chute torty.
Zdroj: MB
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára