utorok, 30. augusta 2011

Torta Margot

Cesto :
  • 4 vajcia
  • 150 dkg práškového cukru
  • 150 dkg polohrubej múky
  • polovička prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice kakaa
Plnka:
  • 3 šľahačkové smotany
  • 3 veľké tyčinky Margot
  • stužovač šľahačky
  • 1 vanilka
  • Nutella
  • lieskové oriešky 

Na cesto je potrebné najprv vyšľahať bielka do snehu a pridať žĺtky, cukor a na koniec pomaly múku a kakao. Koláč pečieme v tortovej forme, ktorá je vymastená a vysypaná hrubou múkou na 180 stupňov asi 15 minút.
Keď upečený korpus vychladne, vyberieme ho z tortovej formy, prekrojíme ho na polovičku, natrieme Nutellou a znova spojíme. Korpus vrátime do tortovej formy a natrieme ho plnkou. Tú pripravíme tak, že si smotany vyšľaháme do tuha aj so stužovačom, pridáme vanilku a nastrúhaný Margot.
Povrch torty môžeme zdobiť ľubovoľne, ja som na ozdobu použila sekané lieskovce, ktoré výborne doplnili orieškovo marcipánové chute torty.
Zdroj: MB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára