Stránky

nedeľa, 21. augusta 2011

Sypaný jablčník

Prípravu tohto koláča zvládnu skutočne osoby každého pohlavia a všetky vekové kategórie. Príprava je rýchla, jednoduchá a koláč poteší aj náročného papkáča.
  • 2 poháre hladkej múky (1 pohár = 3 dcl)
  • 2 poháre krupice
  • 2 poháre práškového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilka
  • 1 Hera
  • škorica
  • 2,5 kg jabĺk
Všetky sypké ingrediencie si premiešame v miske a nastrúhame jablká. Jablkami nešetríme a použijeme ich aj so šťavou, aby koláč nebol príliš suchý. Rúru vyhrejeme na 250 stupňov a na vymastený plech sypeme sypké "cesto" v tenkej vrstve. Na to ukladáme nevyžmýkané jablká, ktoré posypeme škoricou. Druhá vrstva cesta bude hrubšia a na to znova vrstva jabĺk, ktorú prekryjeme poslednou vrstvou cesta. Na vrch koláča nastrúhame Heru a pečieme na 250 stupňov pokiaľ koláč mierne nezružovie, potom ho už dopekáme na 170 stupňov.
Zdroj:MB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára