Čokoládová Pavlova je miernou obmenou klasického receptu na tento dezert, ale čokoládová pena v kombinácii so šľahačkou a jahodami je rovnako neodolateľná a mylím, že zachutí aj vám.
Korpus:
- 6 vaječných bielkov
- 300 g práškového cukru
- 2 polievkové lyžice pravého vanilkového cukru
- 3 polievkové lyžice kakaa
- 50 g čokolády nakrájanej na malé kúsky
- 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
- 1 čajová lyžička bieleho octu
- 500 ml šľahačkovej smotany
- jahody
Rúru som si zapla už vopred a vyhriala som ju na 180 stupňov. Taktiež som si predpripravila aj plech na pečenie, na ktorý som dala papier na pečenie a predrysovala som si kruh, aby sa mi nestalo, že sneh roztiahnem príliš, pretože pusinka v rúre naberá ešte objem.
Vajíčka izbovej teploty som si rozdelila na bielka a žĺtka a z bielok som vyšľahala tuhý sneh. Následne som po lyžičkách pridávala práškový cukor zmiešaný s vanilkou a poriadne som to zamiešavala, aby pena bola krásne krémová.
Pridala som kakao a kukuričný škrob a na záver čajovú lyžičku bieleho octu. Ešte chvíľu som to mixovala a pridala som čokoládové kúsky.
Penu som naniesla na papier do kruhu s priemerom 23 cm a celý povrch torty som uhladila. Plech som vložila do rúry a hneď som teplotu stiahla na 150 stupňov. Pri tejto teplote som pusinku sušila hodinu. Pozorne som ju sledovala ako rastie, suší sa a praská. Po hodine som rúru vypla a nechala som pusinku vychladiť v rúre pri mierne otvorených dvierkach.
Šľahačku som si vyšľahala do tuha a naniesla ju na vychladený koláč spolu s jahodami.
Čokoládová Pavlova je hotová a mizne priamo z plechu pred mojimi očami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára