Stránky

sobota, 18. júna 2011

Pistáciový cheesecake

Cesto:
  • 250 g polohrubej múky
  • 250 g nesolených mletých pistáciových orechov
  • 250 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva

Plnka:
  • 1 kg mascarpone
  • 150 g kryštálového cukru
  • 4 žĺtky
  • 4 bielky
  • 1 polievková lyžica vanilkového cukru


Ingrediencie na cesto vymiesime a necháme v chladničke oddýchuť približne dve hodiny a následne ho rukou roztlačíme do nevymastenej tortovej formy.
Mascarpone vymiešame s cukrom, žĺtkami a vanilkou. V závere pridáme vyšľahaný bielkový sneh, ktorý nám plnku pekne nadýcha a vylejeme ju na pripravené cesto.

 Koláč vložíme do rúry predhriatej na 150 stupňov a pečieme pokiaľ koláč nevyrastie a nepukne, potom koláč ešte chvíľu dopekáme. Po dopečení ho necháme ešte chvíľu odpočívať v teplej rúre, aby kvôli veľkému teplotnému rozdielu nespľasol. Mne samozrejme spľasol, ale fantastický bol tak či tak. Mascarpone plnka je omnoho lahodnejšia a jemnejšia ako klasická tvarohová plnka v cheesecake. Odporúčam tento koláč jesť s jahodami alebo s jahodovou omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára