Stránky

štvrtok, 21. júla 2016

Tvarohovo makový koláč s ovocím

Cesto:
  • 400g hladkej múky
  • 125 g práškového cukru
  • 250g masla
  • 3 vajcia
Tvarohová plnka:
  • 500 g tvarohu
  • 100 g práškový cukor
  • vanilkový cukor
  • 2 vajíčka
Maková plnka:
  • 200 ml mlieka
  • 400 g mletého maku
  • vanilkový cukor
  • 120 g práškového cukru
  • pol čajovej lyžičky citrónovej kôry
  • 1 čajová lyžička škorice
Posýpka:
  • 70 g hrubej múky
  • 70 g kryštálového cukru
  • 70 g masla
  • broskyne, ríbezle alebo iné ovocie
1. Ingrediencie na cesto zamiesime a necháme ho v chladničke približne hodinu. Cesto nie je celkom tuhé, ale to nevadí, veľmi dobre sa potom rukou roztlačí na plech.


2. Kým sa nám chladí cesto pripravíme si makovú a tvarohovú plnku.

3. Tvarohová plnka - tvaroh zmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme celé vajíčka.

 
 
4.  Maková plnka - mak zmiešame s mliekom, cukrom a vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou, škoricou. Plnku nemusíme variť.


 
5. Vychladené cesto rukou roztlačíme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.


6. Na cesto rozotrieme makovú a na ňu opatrne aj tvarohovú plnku.

 
 
7. Na tvaroh poukladáme olúpané a na malé kúsky nakrájané broskyne a ríbezle.

 
 
8. Vrch koláča pozostáva z posýpky - múku, cukor a maslo jemne premiesime medzi prstami a vytvoríme sypkú zmes, ktorou posypeme koláč.

9. Koláč pečieme pri teplote 180stupňov približne 40-45 minút.











Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára