štvrtok 28. júla 2016

Piškótový koláč s pudingovou želatínou

Cesto:
  • 4 vajcia
  • 1 hrnček (250ml) polohrubej múky
  • 1 hrnček hrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 200 ml oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 polievková lyžica rumu
  • 1-2 polievkové lyžice kakaa
  • marhuľový kompót
  • 2 banány
Želatína:
  • 1 liter ovocnej šťavy (šťava z kompótu a voda)
  • 1 vanilkový puding
  • 1čokoládový puding
1. Vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom.

 
2. Pridávame striedavo múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko s olejom.

 
3. Do cesta pridáme rum a na záver sneh z bielkov.

 
4. Plech vystelieme papierom na pečenie a nalejeme polovicu svetlého cesta.

 
5. Do zvyšného cesta primiešame kakao a nalejeme na plech k svetlému cestu.

 
 
6. Na cesto poukladáme nakrájané marhule.

 
 
7. Koláč pečieme pri teplote 180 stupňov.


8. Na teplý koláč rozotrieme dva popučené banány.

 
 
9. Uvaríme želatínu jednu svetlú vanilkovú a druhú čokoládovú.

10.Do šťavy z kompótu dolejeme vodu tak, aby sme mali liter tekutiny. Do 500 ml zamiešame vanilkový puding a za stáleho miešania uvaríme hustú želatínu. Do zvyšku zamiešame čokoládový puding a uvaríme hustú čokoládovú želatínu.

 
11. Na vychladený koláč nalejeme najprv vanilkovú želatínu a necháme ju stuhnúť a potom čokoládovú želatínu. Po stuhnutí koláč  nakrájame na kúsky.














Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára