Stránky

nedeľa, 19. júna 2016

Jahodové tiramisu

Krém:
  • 500 g mascarpone
  • 500 g jahodového jogurtu
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 300 g jahôd
  • 60 g práškový cukor

Ďalšie ingrediencie:
  • piškóty lady fingers
  • čerstvé jahody
  • káva
  • cukor
  • amaretto
1. Uvaríme si asi 3 dcl silnej kávy, ktorú si osladíme cca 1 polievkovou lyžicou cukru a prilejeme Amaretto podľa chuti.

 
2. Piškóty nakrátko namočíme do kávy a ukladáme do formy na tiramisu.

 
3. Na piškóty nanesieme krém - vyšľaháme šľahačkovú smotanu, pridáme mascarpone a jahodový jogurt.

 
4. Do plnky pridáme na drobno nakrájané jahody a všetko premiešame.

5. Na vrstvu krému poukladáme jahody a znova postup opakujeme - piškóty, krém jahody.

 
 
 
6. Tiramisu necháme v chladničke aspoň 3 hodiny, aby piškóty nasiakli krémom a podávame.
















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára