Stránky

streda, 1. júna 2016

Pudingový koláč s jahodami

Cesto:
  • 5 vajec
  • 250 g polohrubej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 100 ml vody
  • 100 ml oleja
  • jahody
Puding:
  • 1/5  litra mlieka
  • 1 karamelový puding
Poleva:
  • 2 šľahačkové smotany
  • 500 g kyslej smotany
  • 2 vanilkové cukre
  • 1 polievková lyžica práškového cukru
  • škoricový cukor

1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom.



2. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

 
3. Olej zmiešaný s vodou pomaly prilievame do cesta.
 
 
4. Na záver primiešame do cesta vyšľahaný bielkový sneh.

 
5. Z mlieka a pudingu si uvaríme puding podľa návodu na sáčku a necháme ho vychladnúť.
 
6. Cesto nalejeme do pekáča, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a ukladáme kôpky vychladeného pudingu.

 
7. Na vrch koláča ukladáme jahody.

 
8. Koláč pečieme pri teplote 180stupňov približne 30 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť.

 
9. Na koláč nanesieme polevu z kyslej smotany, ktorú sme zmiešali s vyšľahanými šľahačkami a cukrom.
 

10. Koláč posypeme škoricovým cukrom a necháme v chladničke najlepšie celú noc.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára