- 200 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 4 vajcia
- 200 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 dcl vody
- 1dcl oleja
- 2 kyslé smotany
- 1 šľahačková smotana
- 1 stužovač šľahačky
- vanilkový cukor
- 1 balíček mrazeného ovocia-lesná zmes
- 5 polievkových lyžíc kryštálového cukru
- 1 polievková lyžica (nie kopcovitá) zlatého klasu
- 1 tortové želé, ovocie na ozdobenie torty
7. Pripravíme si ovocnú plnku - ovocie dáme do hrnca aj s cukrom a necháme cca 5 minút dusiť. Na záver pridáme k ovociu zlatý klas a ovocie, ktoré pustilo šťavu zahustíme.
9. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a uložíme do nej spodný korpus torty.
11. Smotanová plnka - vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom na šľahačku, pridáme dve kyslé smotany a vanilkový cukor podľa chuti.
12. Tortu priklopíme druhým korpusom a vrch torty potrieme smotanovou plnkou.
14. Tortu necháme najlepšie počas noci oddychovať, nasledujúci deň vyberieme z formy a môžeme dozdobiť boky torty, čo ja som už nestihla :)...no a potom už len oslavujeme a oslavujeme :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára