sobota, 15. júna 2013

Gaštanový zákusok

Cesto:
  • 4 vajcia
  • 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru
  • 6 polievkových lyžíc polohrubej múky
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 1dcl oleja
  • 1 prášok do pečiva
Gaštanová plnka:
  • 1 kocka gaštanového pyré
  • 125 g masla
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • 1 Zlatý Klas
  • 300 ml mlieka
  • rum
Karamelová šľahačka:
  • 300 ml mlieka
  • 4 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • 2 práškové šľahačky
  • 2 stužovače Smetafix
Celé vajcia si vymiešame do peny s cukrom a pridávame polohrubú múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Do cesta nalejeme olej.
Koláč pečieme na plechu vystlanom mastným papierom pri teplote 180 stupňov približne 10 minút.
Medzitým uvaríme hustú kašu z mlieka a pudingu. Maslo a gaštanové pyré vyšľaháme a postupne pridávame vychladený puding a práškový cukor. Do plnky pridáme rum, ale nie je to podmienkou.
4 polievkové lyžice cukru upálime na karamel a zalejeme mliekom. Necháme vychladnúť a s práškovými šľahačkami vyšľaháme šľahačku. Aby šľahačka bola tuhšia pridáme Smetafix. Ak by sa vám zdalo, že je šľahačka aj napriek tomu redšia nemusíte sa obávať, koláč v chladničke pekne stuhne.
Zdroj: MB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára