- 4 vajcia
- 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru
- 6 polievkových lyžíc polohrubej múky
- 1 polievková lyžica kakaa
- 1dcl oleja
- 1 prášok do pečiva
- 1 kocka gaštanového pyré
- 125 g masla
- 3 polievkové lyžice práškového cukru
- 1 Zlatý Klas
- 300 ml mlieka
- rum
- 300 ml mlieka
- 4 polievkové lyžice kryštálového cukru
- 2 práškové šľahačky
- 2 stužovače Smetafix
Koláč pečieme na plechu vystlanom mastným papierom pri teplote 180 stupňov približne 10 minút.
Medzitým uvaríme hustú kašu z mlieka a pudingu. Maslo a gaštanové pyré vyšľaháme a postupne pridávame vychladený puding a práškový cukor. Do plnky pridáme rum, ale nie je to podmienkou.
4 polievkové lyžice cukru upálime na karamel a zalejeme mliekom. Necháme vychladnúť a s práškovými šľahačkami vyšľaháme šľahačku. Aby šľahačka bola tuhšia pridáme Smetafix. Ak by sa vám zdalo, že je šľahačka aj napriek tomu redšia nemusíte sa obávať, koláč v chladničke pekne stuhne.
Zdroj: MB
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára