Stránky

nedeľa, 24. apríla 2016

Metrové rezy

Vanilkové cesto:
  • 2 vajcia
  • 130 g práškového cukru
  • 4 polievkové lyžice teplej vody
  • 5 polievkových lyžíc oleja
  • 130 g hladkej múky
  • štvrť sáčku prášku do pečiva
Kakaové cesto:
  • 2 vajcia
  • 130 g práškového cukru
  • 4 polievkové lyžice teplej vody
  • 5 polievkových lyžíc oleja
  • 130 g hladkej múky
  • štvrť balíčka prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice kakaa
Plnka:
  • 5dcl mlieka
  • 1 Zlatý klas
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • rum

1. Vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom.

2. Pridáme teplú vodu a olej.

3. Zamiešame múku s práškom do pečiva (do kakaového cesta pridáme aj kakao).

4. Na záver pridáme bielkový sneh.

5. Maslom vymastíme formu na srnčí chrbát a vysypeme múkou. Nalejeme do nej cesto a upečieme pri teplote 180 stupňov - najprv vanilkové potom kakaové cesto

 
6. Plnku pripravíme tak, že v mlieku uvaríme Zlatý klas s vanilkovým cukrom. Za občasného miešania pudingovú kašu necháme vychladnúť.

 
7. Maslo vyšľaháme s cukrom a pridávame postupne vychladený puding. Na dochutenie môžeme pridať rum.

 

8. Upečené korpusy vanilkový aj kakaový si nakrájame na asi 1cm hrubé kúsky.

 
9. Tieto kúsky postupne zlepujeme krémom, pričom striedame vanilkové a kakaové cesto.

 
10. Na záver potrieme plnkou aj povrch koláča a polejeme čokoládovou polevou - 200 g varovej čokolády a 60 g cery.


11. Koláč necháme v chladničke najlepšie celú noc, cesto navlhne od krému a potom šikmým rezom nakrájame kúsky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára