- 5 vajec
- 210 g kryštálového cukru
- 10 lyžíc teplej vody
- 210 g polohrubej múky
- polovica sáčku prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 250 g mascarpone
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 250 g tvarohu bez hrudiek
- vanilkový cukor podľa chuti
- ovocie - mandarínky, čučoriedky
- Amaretto
3. Na záver do cesta pridáme vyšľahaný bielkový sneh a korpus pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
4. Upečený korpus necháme vychladnúť a nakrájame ho podľa veľkosti formy, do ktorej budeme robiť tiramisu.
5. Jeden plát uložíme na dno misky a poriadne polejeme Amarettom alebo ovocnou šťavou.
6. Na plát cesta rozotrieme polovicu plnky, ktorú sme pripravili zmiešaním vyšľahanej šľahačky, tvarohu a mascarpone s vanilkovým cukrom podľa vlastnej chuti. Poukladáme ovocie.
8. Povrch koláča dozdobíme roztopenou čokoládou alebo aj rozmrveným cestom ak sa nám zvýšilo.
9. Koláč dáme vychladiť do chladničky, najlepšie na celú noc, aby nám cesto poriadne navlhlo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára