Stránky

utorok 19. apríla 2016

Kakaové tiramisu s ovocím

Cesto:
  • 5 vajec
  • 210 g kryštálového cukru
  • 10 lyžíc teplej vody
  • 210 g polohrubej múky
  • polovica sáčku prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice kakaa
Plnka:
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 250 g tvarohu bez hrudiek
  • vanilkový cukor podľa chuti
  • ovocie - mandarínky, čučoriedky
  • Amaretto
1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme teplú vodu.

 
 
2. Pridáme postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.




3. Na záver do cesta pridáme vyšľahaný bielkový sneh a korpus pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.



4. Upečený korpus necháme vychladnúť a nakrájame ho podľa veľkosti formy, do ktorej budeme robiť tiramisu.

5. Jeden plát uložíme na dno misky a poriadne polejeme Amarettom alebo ovocnou šťavou.


 
 
 
6. Na plát cesta rozotrieme polovicu plnky, ktorú sme pripravili zmiešaním vyšľahanej šľahačky, tvarohu a mascarpone s vanilkovým cukrom podľa vlastnej chuti. Poukladáme ovocie.


 
 
7. Znova dáme plát cesta, polejeme ho Amarettom a navrstvíme druhú polovicu plnky a ovocie.




8. Povrch koláča dozdobíme roztopenou čokoládou alebo aj rozmrveným cestom ak sa nám zvýšilo.



9. Koláč dáme vychladiť do chladničky, najlepšie na celú noc, aby nám cesto poriadne navlhlo.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára