sobota, 17. októbra 2015

Jablkovo tvarohový koláč

  • 500 g polohrubej múky
  • 250 g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 vajíčka
Plnka:
  • 800 g jemného tvarohu
  • 2 vajíčka
  • hrozienka
  • 150 g práškového cukru
  • 2 jablká

1. Z ingrediencií pripravených na cesto vypracujeme cesto, ktoré nie je celkom tuhé, ale to nevadí, nebudeme ho váľať, na plech ho budeme skôr kúskovať.

 
 
 
2. Vajíčka vymiešame s cukrom a pridáme tvaroh a hrozienka.


3. Na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie natrháme polovicu cesta  a roztlačíme ho rovnomerne prstami, nalejeme tvarohovú plnku.



 
4. Na tvaroh nastrúhame jablká a posypeme škoricou (ja som jablká ešte posypala vanilkovým cukrom, ale nebolo to potrebné koláč bol už veľmi sladký)

 
5. Vrchnú časť bude zase tvoriť natrhané cesto.

 
6. Koláč pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára