Stránky

utorok, 13. októbra 2015

Hruškový brownies - bez múky

  • 5 vajec
  • 200 g horkej čokolády
  • 3/4 hrnčeka roztopeného masla
  • 3/4 hrnčeka cukru
  • štipka soli
Príprava hrušiek:
  • 3 hrušky
  • 1 hrnček cukru
  • vanilkový cukor
  • pol čajovej lyžičky škorice
  • 3 hrnčeky vody
1. Hrušky si ošúpeme a nakrájame na kúsky. Varíme vo vode s ostatnými ingredienciami približne 15 minút a necháme vychladnúť.

 
2. Vo vodnom kúpeli si roztopíme maslo s horkou čokoládou a necháme ju vyhladnúť.

 
 
3. Žĺtky oddelíme od bielok.

4. Žĺtky vymiešame s cukrom a štipkou soli.


 
5. Do vyšľahaných žĺkov opatrne pridáme čokoládu a bielkový sneh z piatich bielok.

 
6. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a poukladáme na neho scedené uvarené hrušky.




7. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 45 minút.

 
8. Koláč môžeme potrieť čokoládovou šľahačkou - 250 ml šľahačkovej smotany, 2 polievkové lyžice vanilkového cukru, 2 polievkové lyžice kakaa. Tá moja sa trošku roztiekla, ale to len z dôvodu prílišnej nedočkavosti stravníkov :).


 
 







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára