streda, 14. októbra 2015

Rýchly jablkový koláč

  • 400 g hladkej múky
  • 170 g práškového cukru
  • 250 g masla
  • 120 g mletých lieskových orechov
  • štipka soli
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
Jablková plnka:
  • 1,5 kg jabĺk
  • 150 g cukru
  • 1 čajová lyžička škorice
  • kôra z jedného citróna
1. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame, čím vytvoríme mrveničku.

 
2. Jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky, ktoré premiešame s cukrom, škoricou a citrónovou kôrou.

3. Tortovú formu vymastíme maslom a nasypeme tam polovicu mrveničky-cesta.





4. Na cesto dáme jablká a druhú vrstvu mrveničky.


5. Koláč pečieme 50 minút pri teplote 180 stupňov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára