- 400 g tekvice
- 200 g práškového cukru
- 200 g polohrubej múky
- 4 polievkové lyžice rumu
- 120 ml oleja
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 1 kávová lyžička škorice
- 4 vajcia
- 1 prášok do pečiva
1. Tekvicu ošúpeme a nastrúhame na strúhadle ako jablká.
3. Do cesta zamiešame škoricu a kakao.
5. Postupne primiešame múku s práškom do pečiva.
6. Na záver pridáme bielkový sneh a koláč upečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. To, či je koláč dopečený zistíme špilkou.
7. Hotový koláč som potrela nutellou, ale kedže bol veľmi jemný trošku som to pokazila. Celkom iste mu táto estetická vada neubrala na chuti. Koláč je fantasticky jemný a nadýchaný, jednoducho mňamka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára