- polovica škoricového cukru
- 4 polievkové lyžice strúhanky
- štvrť masla
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
1. Zemiaky ošúpeme a uvaríme v neosolenej vode. Uvarené zemiaky poriadne popučíme a necháme vychladnúť.
4. Odpočinuté cesto vyváľame na poriadne pomúčenej doske na hrúbku približno 0,5 cm. Cesto je lepkavé, ale nepridávame do neho už múku.
5. Nakrájame na štvorce a do každého zabalíme polovičku slivky a vytvoríme v dlaniach opatrne guličku. S cestom sa pracuje trošku tažšie, takže si pri práci pomúčime ruky, aby sa nám guličky nelepili.
9. Uvarené a scedené gule poprášime práškovým cukrom, posypeme strúhankou a fantastické mäkkučké slivkové gule sú na svete .
...a šťastné dieťa
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára