streda 23. júla 2014

Tvarohovo krupicový nákyp

  • 500 g hladkého tvarohu
  • 100 g práškového cukru
  • 100 masla
  • štipka škorice
  • vanilkový cukor
  • 4 vajíčka
  • 80 g krupice
  • ovocie
  • mandľové lupienky
  • škoricový cukor




1. Cukor vymiešame s práškovým cukrom, ktorý sme zmiešali so štipkou škorice a vanilkou.

2. Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky a do vymiešaného masla s cukrom postupne primiešavame žĺtky.


3. Pridáme tvaroh a krupicu.




4. Na záver do cesta pomaly vareškou zapracujeme bielkový sneh.


5. Formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.


6. Cesto nalejeme do formy, poukladáme na neho ľubovoľné ovocie a posypeme mandľovými lupienkami.

 
 
7. Nákyp pečieme pri teplote 180 stupňov 50 minút. 30 minút pečieme odkrytý a zvyšok času pod alobalom, aby sa povrch veľmi nespiekol.

8. Hotový nákyp posypeme škoricovým cukrom a držíme sa, aby sme ho nezjedli ešte vriaci :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára