- 250 g orechov
- 5 polievkových lyžíc práškového cukru
- rum
- 3 slivkové kompóty
- 5 vajec
- 3 vianočky
- maslo
- 5 dl mlieka
- vanilkový cukor
1. Vianočku nakrájame na plátky.
3. Do mlieka pridáme žĺtka, dve vanilky a prešľaháme ho.
5. Na dno pekáča ukladáme prvú vrstvu nakrájanej vianočky, ktorú namáčame v mlieku. Z namočenej vianočky mlieko trošku vytlačíme, aby žemľovka nebola veľmi rozmočená.
7. Na vrch poukladáme druhá vrstvu vianočky namočenej v mlieku a potrieme maslom.
8. Žemľovku pečieme 15 minút pri teplote 180 stupňov.
9. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a pridáme asi dve polievkové lyžice práškového cukru. Sneh rozotrieme na žemľovku a necháme v rúre ešte asi 5 minút.
10. Teplú žemľovku nakrájame na kúsky a polejeme kompótovou šťavou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára