Stránky

pondelok, 28. júla 2014

Slivkovo orechová žemľovka

  • 250 g orechov
  • 5 polievkových lyžíc práškového cukru
  • rum
  • 3 slivkové kompóty
  • 5 vajec
  • 3 vianočky
  • maslo
  • 5 dl mlieka
  • vanilkový cukor





1. Vianočku nakrájame na plátky.

 
 
2. Slivkový kompót scedíme a šťavu si necháme na polievanie žemľovky.



3. Do mlieka pridáme žĺtka, dve vanilky a prešľaháme ho.

 
4. Pekáč, v ktorom budeme žemľovku piecť vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.

5. Na dno pekáča ukladáme prvú vrstvu nakrájanej vianočky, ktorú namáčame v mlieku. Z namočenej vianočky mlieko trošku vytlačíme, aby žemľovka nebola veľmi rozmočená.

 
6. Na vrstvu vianočky poukladáme slivky a posypeme orechami, ktoré sme zmiešali práškovým cukrom. Orechy pokvapkáme rumom.



7. Na vrch poukladáme druhá vrstvu vianočky namočenej v mlieku a potrieme maslom.


8. Žemľovku pečieme 15 minút pri teplote 180 stupňov.

9. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a pridáme asi dve polievkové lyžice práškového cukru. Sneh rozotrieme na žemľovku a necháme v rúre ešte asi 5 minút.




 10. Teplú žemľovku nakrájame na kúsky a polejeme kompótovou šťavou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára