- 250 g gaštanového pyré
- 500 ml šľahačkovej smotany
- 1 stužovač šľahačky
- 2 polievkové lyžice vanilkového cukru
- 250 g mascarpone
- 3 balíčky piškót lady fingers
- káva
- kakao
- amaretto
Postup:
1. Uvaríme si asi 2dcl čiernej kávy-1 polievková lyžica instantnej kávy zaliata 2dcl horúcej vody. Kávu necháme vychladnúť a prilejeme 0,5 dl amaretta.
3. Mascarpone si v miske premiešame s gaštanovým pyré a postupne pridávame aj vyšľahanú šľahačku.
5. Na vrstvu piškót rozotrieme gaštanovú plnku a znova postup opakujeme.
6. Povrch koláča posypeme kakaom a necháme najlepšie cez noc v chladničke, aby piškóty trošku nasiakli a zmäkli.
velmi zaujimave,ako ste robili ten vrch kolačika?
OdpovedaťOdstrániťvrch kolaca je zdobeny kremom striekanym cez hladku spicku
Odstrániť