streda, 5. februára 2014

Gaštanové tiramisu

  • 250 g gaštanového pyré
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 1 stužovač šľahačky
  • 2 polievkové lyžice vanilkového cukru
  • 250 g mascarpone
  • 3 balíčky piškót lady fingers
  • káva
  • kakao
  • amaretto

Postup:

1. Uvaríme si asi 2dcl čiernej kávy-1 polievková lyžica instantnej kávy zaliata 2dcl horúcej vody. Kávu necháme vychladnúť a prilejeme 0,5 dl amaretta.

 
2. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom šľahačky dotuha.


3. Mascarpone si v miske premiešame s gaštanovým pyré a postupne pridávame aj vyšľahanú šľahačku.

 
4. Piškóty namáčame v studenej káve a ukladáme na dno misky.


5. Na vrstvu piškót rozotrieme gaštanovú plnku a znova postup opakujeme.


 6. Povrch koláča posypeme kakaom a necháme najlepšie cez noc v chladničke, aby piškóty trošku nasiakli a zmäkli.


2 komentáre:

  1. velmi zaujimave,ako ste robili ten vrch kolačika?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vrch kolaca je zdobeny kremom striekanym cez hladku spicku

      Odstrániť