Stránky

piatok, 28. februára 2014

Gaštanové rohlíčky z kysnutého cesta

Cesto:
  • 800 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 4 dl teplého mlieka (podľa potreby)
  • 2 sáčky sušeného droždia
  • 2 žĺtky
  • 120 g cukru
Gaštanová plnka:
  • 250 g gaštanového pyré
  • 1-2 polievkové lyžice šľahačkovej smotany
  • 1 polievková lyžica rumu
  • škorica
1.Ingrediencie pripravené na kysnuté cesto zamiesime, pričom mlieko pridávame podľa potreby tak, aby nebolo tuhé. Ja som potrebovala mlieka viac tak odporúčam opatrne počas miesenia prilievať v potrebnom množstve. Zamiesené cesto necháme odpočívať a pripravíme si gaštanovú plnku.

 
2. Gaštanové pyré vidličkou roztlačíme a pridáme smotanu, rum a škoricu.

 
3. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Prvú časť cesta si dáme na pomúčenú dosku a rozváľame do kruhu.

4. Kruh nakrájame na 8 dielov - trojuholníkov, ktoré naplníme polovicou gaštanovej plnky. Rohlíčky zvinieme smerom do vnútra čiže od širšieho kraja k užšiemu. Rovnaký postup je s druhou polovicou cesta.

 
5. Takto pripravené rohlíčky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným žĺtkom a pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút. Po upečení pocukrujeme práškovým cukrom.

3 komentáre:

  1. Vyzerajú výborne.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No tak to nebudu rohličky ale riadne rožky, keď podľa receptu z 800 g muky urobite 8 kusov, hm....

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dakujem za upozornenie..zle napisny popis :)

    OdpovedaťOdstrániť