- 800 g hladkej múky
- štipka soli
- 4 dl teplého mlieka (podľa potreby)
- 2 sáčky sušeného droždia
- 2 žĺtky
- 120 g cukru
- 250 g gaštanového pyré
- 1-2 polievkové lyžice šľahačkovej smotany
- 1 polievková lyžica rumu
- škorica
2. Gaštanové pyré vidličkou roztlačíme a pridáme smotanu, rum a škoricu.
3. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Prvú časť cesta si dáme na pomúčenú dosku a rozváľame do kruhu.
4. Kruh nakrájame na 8 dielov - trojuholníkov, ktoré naplníme polovicou gaštanovej plnky. Rohlíčky zvinieme smerom do vnútra čiže od širšieho kraja k užšiemu. Rovnaký postup je s druhou polovicou cesta.
5. Takto pripravené rohlíčky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným žĺtkom a pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút. Po upečení pocukrujeme práškovým cukrom.
Vyzerajú výborne.
OdpovedaťOdstrániťNo tak to nebudu rohličky ale riadne rožky, keď podľa receptu z 800 g muky urobite 8 kusov, hm....
OdpovedaťOdstrániťDakujem za upozornenie..zle napisny popis :)
OdpovedaťOdstrániť