Ako ináč sa dá privítať jar ak nie dobrým ovocným zákuskom, ktorého príprava navyše nezaberie príliš veľa času. Preto dnes rýchla torta bez váženia, plnka bez varenia... jednoducho trasená torta, s ktorou sa príliš nezabavíte a výsledok poteší aj náročných.
Cesto:
- 8 vajec
- 8 polievkových lyžíc kryštálového cukru
- 8 polievkových lyžíc polohrubej múky
- polovica prášku do pečiva
Plnka:
- 3 šľahačkové smotany
- 2 kompóty - mandarínkový, jahodový
- 2 pudingy creme ole vanilkové
Na ozdobenie:
- 500 ml šľahačkovej smotany
- čokoládové hoblinky
1. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vymiešame s cukrom a pridáme vyšľahaný bielkový sneh.
2. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
3. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a vylejeme do nej pripravené cesto a upečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 35 minút.
4. Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na polovicu.
5. Krém pripravíme tak, že šľahačkovú smotanu nalejeme do hrnca a pridáme pudingy a scedené kompótové ovocie a prikryjeme ho pokrievkou. Hrniec asi minútu trasieme a krém máme hotový. Tento krém sa dá pripraviť aj tak, že ho klasicky šľahačom šľaháme kým nie je hustý.
6. Rozkrojený korpus polejeme asi piatimi polievkovými lyžicami kompótovej šťavy a naplníme ho traseným krémom.
7. Na záver potrieme tortu vyšľahanou šľahačkou a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára