utorok, 4. marca 2014

Trasená torta

Ako ináč sa dá privítať jar ak nie dobrým ovocným zákuskom, ktorého príprava navyše nezaberie príliš veľa času. Preto dnes rýchla torta bez váženia, plnka bez varenia... jednoducho trasená torta, s ktorou sa príliš nezabavíte a výsledok poteší aj náročných.

Cesto:
  • 8 vajec
  • 8 polievkových lyžíc kryštálového cukru
  • 8 polievkových lyžíc polohrubej múky
  • polovica prášku do pečiva
Plnka:
  • 3 šľahačkové smotany
  • 2 kompóty - mandarínkový, jahodový
  • 2 pudingy creme ole vanilkové
Na ozdobenie:
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • čokoládové hoblinky 
1. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vymiešame s cukrom a pridáme vyšľahaný bielkový sneh.

 
2. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva.


3. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a vylejeme do nej pripravené cesto a upečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 35 minút.


4. Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na polovicu.

 
 
5. Krém pripravíme tak, že šľahačkovú smotanu nalejeme do hrnca a pridáme pudingy a scedené kompótové ovocie a prikryjeme ho pokrievkou. Hrniec asi minútu trasieme a krém máme hotový. Tento krém sa dá pripraviť aj tak, že ho klasicky šľahačom šľaháme kým nie je hustý.

 

6. Rozkrojený korpus polejeme asi piatimi polievkovými lyžicami kompótovej šťavy a naplníme ho traseným krémom.


7. Na záver potrieme tortu vyšľahanou šľahačkou a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára