utorok, 5. júna 2012

Jogurtovo tvarohová torta

Cesto:
  • 3 vajcia
  • 85 g práškového cukru
  • 85 g hladkej múky
  • polovica prášku do pečiva
Plnka:
  • 10 listov želatíny
  • 500 g tvarohu bez hrudiek
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 250 g bieleho jogurtu
  • 4 polievkové lyžice mlieka
  • 90 g práškového cukru
  • 2 vanilky
  • 4 lyžice citrónovej šťavy
  • ovocie
  • pistácie
Cesto si vymiešame z troch bielok, ktoré vyšľaháme do snehu a postupne do nich pridávame cukor. Následne pridáme múku s práškom do pečiva a upečieme v tortovej forme, ktorú sme si vymastili a vysypali hrubou múkou. Pečieme na 200 stupňov 15 minút.
Listy želatíny si necháme napučať vo vode podľa návodu. Ja som použila len 6 listov a môžem povedať, že torta nebola až taká tuhá, preto odporúčam skutočne použiť 10 kusov.
V miske rozmiešame tvaroh, jogurt, cukor a vanilky. Pridáme citrónovú šťavu a z masy odoberieme asi 5 polievkových lyžíc bokom, aby sme ňou mohli v závere potrieť boky torty.
Napučanú želatínu si roztopíme na miernom plameni v mlieku a necháme trošku vychladnúť. Následne ju pridáme do jogurtovo tvarohovej plnky a poriadne premiešame.
Šľahačku si vyšľaháme do tuha a taktiež pridáme k plnke. Tú si potom rozdelíme na dve polovice. Jedna ostane biela a do druhej zamiešame pomixované maliny, aby sa nám zafarbila do červena. Do červenej plnky môžeme ešte zamiešať celé kúsky ovocia a vrstvíme na vychladený korpus. Malinová plnka a na to biela plnka. Celú tortu dáme do chladničky najmenej na 4 hodiny, najlepšie na celú noc. Po stuhnutí ju vyberieme z tortovej formy a boky potrieme plnkou, ktorú sme si dali bokom a ozdobíme nasekanými pistáciami a ovocím. Tortička je svieža, kyslastá, veľmi vhodná na letné popoludnie. Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára