štvrtok, 21. júna 2012

Ovocná bublanina s marcipánovou posýpkou

Cesto:
  • 4 vajcia
  • 300 g práškového cukru
  • vanilka
  • 500 g polohrubej múky
  • prášok do pečiva
  • 2 dcl oleja
  • 3 dcl mlieka
  • ovocie

Posýpka:
  • 100 g masla
  • 100 g marcipánu
  • 100 g práškového cukru
  • 150 g hrubej múky
  • 1 kávová lyžička škorice
Vymiešame cukor a vanilku so žĺtkami do penista. Pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva na striedačku s mliekom a olejom. Cesto poriadne premiešame a na záver do neho pridáme tuhý bielkový sneh. Korpus vylejeme do vymasteného a hrubou múkou vysypaného hlbokého plechu. Na povrch poukladáme ovocie. Posypeme posýpkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním nastrúhaného marcipánu, masla, cukru, múky a škorice.
Koláč pečieme na 180 stupňov do zlatista. Pred tým ako koláč vyberieme z rúry vyskúšame špajľou či je dopečený.