Stránky

nedeľa, 6. mája 2012

Syrové trojuholníky

Cesto:
  • 400 g polohrubej múky
  • 220 ml mlieka (podľa potreby)
  • 3 polievkové lyžice acidofilného mlieka
  • 1 sáčok sušeného droždia
  • 100 ml oleja
Plnka:
  • polovica masla
  • 1 žĺtko
  • polovica polievkovej lyžice soli
  • 150 g tvrdého syra
Keď upečiem tieto trojuholníčky, kričím držte ma lebo ich všetky zjem :). Bohužiaľ ma nemá kto udržať, takže ich nakoniec ozaj všetky zjem a potom tie výčitky sú hrozné. Syrové pečivo je proste skvelé a mne tieto trojuholníčky pripomínajú tak trochu škvarkové pagáčiky, tie tiež musím jesť a jesť a jesť...
Z múky, mlieka, acidka, oleja a droždia si vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť. Pokiaľ nám cesto kysne pripravíme si plnku.
Mäkké maslo si poriadne rozmiešame so soľou a žĺtkom. Na záver pridáme najemno nastrúhaný syr a znova to ešte poriadne premiešame.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na pomúčenej doske na dve polovice a necháme na doske kysnúť ešte približne 15 minút. Potom si rozváľame cesto na tenko a potrieme pripravenou plnkou od kraja ku kraju. Cesto zvinieme do rolády a krájame trojuholníčky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.


Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.
Inšpirované časopisom Dobré jedlo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára