- 400 g polohrubej múky
- 220 ml mlieka (podľa potreby)
- 3 polievkové lyžice acidofilného mlieka
- 1 sáčok sušeného droždia
- 100 ml oleja
- polovica masla
- 1 žĺtko
- polovica polievkovej lyžice soli
- 150 g tvrdého syra
Z múky, mlieka, acidka, oleja a droždia si vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť. Pokiaľ nám cesto kysne pripravíme si plnku.
Mäkké maslo si poriadne rozmiešame so soľou a žĺtkom. Na záver pridáme najemno nastrúhaný syr a znova to ešte poriadne premiešame.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na pomúčenej doske na dve polovice a necháme na doske kysnúť ešte približne 15 minút. Potom si rozváľame cesto na tenko a potrieme pripravenou plnkou od kraja ku kraju. Cesto zvinieme do rolády a krájame trojuholníčky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.
Inšpirované časopisom Dobré jedlo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára