Stránky

piatok 18. mája 2012

Sezamové slimáky

  • 250 ml mlieka (podľa potreby)
  • 600 g hladkej múky
  • 1 sáčok sušeného droždia
  • 150 ml oleja
  • 2 vajcia
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička cukru
  • sezamové semienka
  • žĺtko na potretie pečiva


Cesto zamiesime, pričom mlieka pridávame podľa potreby, tak, aby malo hladkú nelepivú konzistenciu, prípadne ak je cesto príliš tuhé mlieka pridáme viac. Necháme na teplom mieste vykysnúť asi hodinu a pol a z vykysnutého cesta si pripravíme asi 15 dlhých šúľkov, ktoré následne stočíme do tvaru slimáka. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ich podkysnúť ešte pol hodiny. Pred pečením ich potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a v predhriatej rúre pečieme pri teplote 190 stupňov do hneda.
Zdroj:MB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára