sobota, 5. mája 2012

Cesnakové uzlíky

Cesto:
  • 3 a 1/4 pohára chlebovej múky
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 a 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1 sáčok sušených kvasníc
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1/4 pohára mlieka
  • 1 pohár a 2 polievkové lyžice teplej vody
Poleva:
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • maslo
  • sušená bazalka
  • petržlen
Cesto zamiesime z pripravených ingrediencií a necháme vykysnúť.




Z vykysnutého cesta si urobíme asi 8 bochníčkov, ktoré vytiahneme asi do 10 cm dlhého valčeka. Vytvárame uzlíky, ktoré necháme pod utierkou kysnúť 45 minút. Pred pečením uzlíky potierame zmesou masla a byliniek a pečieme 20 min pri teplote 200 stupňov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára