štvrtok, 4. júna 2015

Kivi koláč

  • 150 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilka
  • 5 vajec
  • 5 polievkových lyžíc vlažnej vody   
Plnka:
  • 2 kelímky kyslej smotany
  • 1 šľahačková smotana
  • 1 vanilkový cukor
  • 6-7 kusov kivi

Želé:
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • pol litra vody
  • 1 Zlatý klas
  • 1 veľká šumienka Kivi
1. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.


2. Pridáme múku a vlažnú vodu.


3. Do cesta pridáme vyšľahaný bielkový sneh.

 
4. Korpus pečieme vo vyhriatej rúre.

 
5. Upečený korpus necháme vychladnúť a pripravíme si smotanovú plnku. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha a pridáme k nej kyslú smotanu a vanilkový cukor.
 
 
6. Plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus.


7. Na vrch poukladáme na plátky narezané kivi


8. Ovocie zalejeme kivi želé, ktoré uvaríme z vody, kivi šumienky, cukru a pudingového prášku Zlatý klas. Želé varíme za stáleho miešania pri miernej teplote až kým nezhustne. Uvarené želé necháme mierne vychladnúť a opatrne nalievame na koláč.


 
 
 
 
 












 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára