pondelok, 14. novembra 2011

Čoko-pistáciové keksy

Čokoládové cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 50 g kakaa
  • 1 vajce
  • 200 g masla
Pistáciové cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 70 g mletých nesolených pistácií
  • 1 vajce
  • 200 g masla
Pripravíme si čokoládové a pistáciové cesto zmiešaním pripravených ingrediencií a obe cestá odložíme na 30 minút do chladničky.
Mierne stuhnuté čokoládové cesto rozváľame na pomúčenej doske. Z pistáciového cesta tvarujeme hrubšie valčeky a tie zabalíme do kakaového cesta, asi tak ako keď sa šúľajú cigarety.
Pripravené valčeky si odložíme najlepšie do mrazničky na 30 minút a následne krájame kolieska hrubé asi pol centimetra, ktoré pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.
Dobré je dať cesto do mrazničky preto, aby kolieska boli pri krájaní úhľadné a držali svoj tvar.
Po upečení polovičku keksu namočíme do čokolády a posypeme nasekanými pistáciami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára