Pistáciové cesto:
- 250 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- štipka soli
- 70 g mletých nesolených pistácií
- 1 vajce
- 200 g masla
Mierne stuhnuté čokoládové cesto rozváľame na pomúčenej doske. Z pistáciového cesta tvarujeme hrubšie valčeky a tie zabalíme do kakaového cesta, asi tak ako keď sa šúľajú cigarety.
Pripravené valčeky si odložíme najlepšie do mrazničky na 30 minút a následne krájame kolieska hrubé asi pol centimetra, ktoré pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.
Dobré je dať cesto do mrazničky preto, aby kolieska boli pri krájaní úhľadné a držali svoj tvar.
Po upečení polovičku keksu namočíme do čokolády a posypeme nasekanými pistáciami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára