Stránky

piatok 4. novembra 2011

Citrónové tyčinky

Svieže, jemné, jednoduché na prípravu.

Cesto:
  • 120 g masla
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžica mlieka
  • šťava z polovice citróna
  • kôra z polovice citróna
Poleva:
  • 1 bielok
  • 150 g práškového cukru
Z pripravených ingrediencií vypracujeme cesto a zabalené v igelite necháme hodinu v chladničke.
Z bielka a cukru vymiešame hladkú cukrovú polevu.
Na pomúčenej doske vyváľame hrubší plát cesta, potrieme polevou v tenkej vrstve (nemusíme použiť všetku pripravenú polevu) a ozdobným radielkom alebo nožom vykrajujeme tyčinky, ktoré opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 170 stupňov 15 minút.




Hotové tyčinky necháme vychladnúť a z krajov poodlamujeme pretečenú polevu, aby boli tyčinky nie len chutné, ale aj pekné.
Zdroj: Kuchyne.cz

4 komentáre: