Stránky

sobota, 15. októbra 2011

Orechový krútený koláč

Cesto:
  • 350 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 1 kávová lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 sáčok sušených kvasníc
  • 150 ml mlieka (podľa potreby)
  • 4 žĺtka
Plnka:
  • marhuľový džem
  • mleté orechy
  • 2 krabičky jemne hrudkovaného tvarohu
  • vajce
  • vanilkový cukor
  • práškový cukor
  • vaječné bielka
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
Suroviny pripravené na cesto zamiesime a necháme cesto podkysnúť. Následne si ho rozdelíme na tri rovnaké časti a vyváľame tenký plát. Ten potrieme marhuľovým džemom, posypeme mletými orechami a z dvoch strán zvinieme ako roládu. V strede necháme miesto na tvarohovú plnku.
Opatrne preložíme na vymastený plech a potrieme boky koláča olejom, aby sa potom pri pečení nespojili. Keď máme na plechu všetky tri koláče, navrstvíme do stredu každého tvarohovú plnku. Tú pripravíme z dvoch krabičiek tvarohu, vajíčka, vanilky a práškového cukru, podľa vlastnej potreby.

Následne koláčik dáme do rúry na 180 stupňov pečieme 20-25 minút. Potom koláč vyberieme a na tvarohovú plnku navrstvíme ešte bielka vyšľahané s cukrom a v rúre ešte na chvíľu zapečieme pokiaľ sneh nezhnedne.
Zdroj: MB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára