Stránky

pondelok, 31. októbra 2011

Bábovka

Dnes som dostala chuť na niečo úplne obyčajné, rýchle, dobré a tak prišla na rad bábovka, ktorú pečieme podľa rovnakého receptu už od môjho detstva.
  • 250 g hrubej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilka
  • 6 vajec
  • polovica pohára mlieka
  • polovica pohára oleja
  • štipka škorice
  • kakao
  • mleté orechy
Pripravíme si bábovkovú formu - vymastíme ju a vysypeme hrubou múkou tak, aby sa nám bábovka po upečení ľahko vyklopila z formy.
Vymiešame práškový cukor s vanilkou a šiestimi žĺtkami a postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko s olejom. Aby bábovka bola ľahká pridáme bielkový sneh a nalejeme do formy prvú vrstvu - vanilkovú. Do zvyšného cesta pridáme mleté orechy a znova nalejeme trochu do formy. Do cesta pridáme štipku škorice a pridáme ďalšiu vrstvu cesta. Na záver zamiešame do cesta kakao a vylejeme do formy celé cesto. Bábovku hodíme do pece a pečieme na 200 stupňov 30-35 minút. Upečenú bábovku papkáme s pohárom mlieka a vyloženými nohami.

    Žiadne komentáre:

    Zverejnenie komentára