- 250 g hrubej múky
- 250 g práškového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilka
- 6 vajec
- polovica pohára mlieka
- polovica pohára oleja
- štipka škorice
- kakao
- mleté orechy
Vymiešame práškový cukor s vanilkou a šiestimi žĺtkami a postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko s olejom. Aby bábovka bola ľahká pridáme bielkový sneh a nalejeme do formy prvú vrstvu - vanilkovú. Do zvyšného cesta pridáme mleté orechy a znova nalejeme trochu do formy. Do cesta pridáme štipku škorice a pridáme ďalšiu vrstvu cesta. Na záver zamiešame do cesta kakao a vylejeme do formy celé cesto. Bábovku hodíme do pece a pečieme na 200 stupňov 30-35 minút. Upečenú bábovku papkáme s pohárom mlieka a vyloženými nohami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára