S jablkovým chlebíčkom som sa stretla prvýkrát v Nemecku a bola to láska na prvý pohľad. Aj dnes sa mi pri spomienke na neho vybavia vianočné trhy v Erlangene a jeho vône. Tak trošku nemeckej vianočnej atmosféry som si preniesla aj do svojej kuchyne a výsledok je na zjedenie.
- 750 g jabĺk
- 120 g cukru
- 2 kávové lyžičky citrónovej šťavy
- 3 polievkové lyžice hnedého cukru
- 80 g hrozienok
- 60 g brusníc
- 100 g mix orechy
- 2 kávové lyžičky škorice
- 400 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
Jablká nastrúhame nahrubo a zmiešame s bielym cukrom a citrónovou šťavou. Všetko to necháme aspoň štyri hodiny odpočívať, aby jablká pustili dostatok šťavy. Následne pridáme hnedý cukor, hrozienka, brusnice a mix orechov v celku. Ja som pridala vlašské orechy, mandle a pistácie. Všetko to treba premiešavať a pridávať ďalšie ingrediencie, pričom na koniec pridáme múku s práškom do pečiva.
Masu dáme do formy vystlanej papierom na pečenie a v predhriatej rúre pečieme 75 minút pri teplote 180 stupňov. Také rýchle, jednoduché a skvelé.
Chlebíček je šťavnatý, svieži, krásne voňavý a neskutočne chutný.
presne tento recept som teraz hľadala:) už sme ho pár krát robili a bol skvelý. ale žiaľ sme potom stratili recept
OdpovedaťOdstrániťďakujem:)
nie je za co dufam, ze chutil :) lebo nam hrooozne :)
OdpovedaťOdstrániť