sobota, 1. októbra 2011

Jablkový chlebíček

S jablkovým chlebíčkom som sa stretla prvýkrát v Nemecku a bola to láska na prvý pohľad. Aj dnes sa mi pri spomienke na neho vybavia vianočné trhy v Erlangene a jeho vône. Tak trošku nemeckej vianočnej atmosféry som si preniesla aj do svojej kuchyne a výsledok je na zjedenie.

  • 750 g jabĺk
  • 120 g cukru
  • 2 kávové lyžičky citrónovej šťavy
  • 3 polievkové lyžice hnedého cukru
  • 80 g hrozienok
  • 60 g brusníc
  • 100 g mix orechy
  • 2 kávové lyžičky škorice
  • 400 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
Jablká nastrúhame nahrubo a zmiešame s bielym cukrom a citrónovou šťavou. Všetko to necháme aspoň štyri hodiny odpočívať, aby jablká pustili dostatok šťavy. Následne pridáme hnedý cukor, hrozienka, brusnice a mix orechov v celku. Ja som pridala vlašské orechy, mandle a pistácie. Všetko to treba premiešavať a pridávať ďalšie ingrediencie, pričom na koniec pridáme múku s práškom do pečiva.
Masu dáme do formy vystlanej papierom na pečenie a v predhriatej rúre pečieme 75 minút pri teplote 180 stupňov. Také rýchle, jednoduché a skvelé.
Chlebíček je šťavnatý, svieži, krásne voňavý a neskutočne chutný.

2 komentáre:

  1. presne tento recept som teraz hľadala:) už sme ho pár krát robili a bol skvelý. ale žiaľ sme potom stratili recept

    ďakujem:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nie je za co dufam, ze chutil :) lebo nam hrooozne :)

    OdpovedaťOdstrániť