štvrtok 13. októbra 2011

Cantuccini

Koláče s orechami akéhokoľvek druhu zjem vždy a bez váhania. Orechy sú pre mňa záruka kvality a myslím, že sa nimi naozaj nedá nič pokaziť. A cantucinni je jedným z tých druhov pečivka, ktorého by som dokázala zjesť veľkú kopu za krátky čas.

  • 250 g práškového cukru
  • 250 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 125 g lúpaných mandlí
  • 125 g nelúpaných mandlí
  • 125 g lieskovcov
  • polovica prášku do pečiva
  • citrónová kôra z jedného citróna


Vyšľaháme si vajcia s cukrom a pridáme citrónovú kôru. Pridáme nekrájané orechy, múku a prášok do pečiva. Všetko rukou zamiesime a na mastný papier si tvarujeme úzke valčeky. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút. Po upečení a vychladnutí krájame. Odporúčam skutočne nechať poriadne vychladnúť ináč sa bude koláč rozpadať a kúsky budú neúhľadné.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára