Cesto:
- 350 g hladkej múky
- 125 g cukru
- 125 g masla
- 2 vajcia - 1 celé, 1 žĺtok
- polovica kávovej lyžičky prášku do pečiva
- pravá vanilka
- kôra z citróna
Plnka:
- jahody
- čučoriedky
- tortové želé
- amaretto
- 3 polievkové lyžice pravého vanilkového cukru
Cesto som si pripravila zmiešaním všetkých surovín a následne som ho uložila na 30 minúť do chladničky.
Medzitým som si pripravila plnku, aby mala čas vychladnúť a trochu zhustnúť. Jahody a čučoriedky som použila mrazené, takže som si ich vysypala do veľkej panvice a posypala vanilkovým cukrom. Trochu som ovocie za stáleho miešania prehriala a pridala som amaretto. Na plameni som to nechala už len chvíľku, aby sa ovocie nezdusilo na džem a zamiešala som štvrtinu sáčku tortového želé. Všetko som to zľahka premiešala a nechala som to vychladnúť.
Cesto som si pred váľaním rozdelila na korpus a na mriežky, ktoré ku crostate neodmysliteľne patria. Na mriežky som potrebovala asi štvrtinu cesta a tú som si odložila bokom. Vyváľaný korpus som opatrne preniesla do okrúhlej formy a vyliala som na neho ovocnú plnku.
Mriežky som tvorila pomocou vlnkového krájača na cesto tak, že som si zvyšné cesto rozváľala a rezala som ich na prúžky široké asi 1 cm. Pri prenášaní treba dávať pozor, aby sa nám cesto netrhalo. Koláč som piekla pri teplote 180 stupňov do ružova. Podávať sa môže posypaný práškovým cukrom zmiešaným s vanilkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára