štvrtok 2. novembra 2017

Orechovo jablková torta

Cesto:
  • 150 g masla
  • 125 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 125 g mletých lieskových orechov
  • 50 g polohrubej múky
  • pol prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička škorice
Jablková plnka:
  • 800 g strúhaných jabĺk (približne 4 veľké jablká)
  • pol hrnčeka práškového cukru
  • 1 citrón - šťava
  • 2 polievkové lyžice Zlatého Klasu
Šľahačka:
  • 2 šľahačkové smotany
  • vanilkový cukor
1. Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme roztopené maslo.

 
2. Do cesta pridáme múku, škoricu, prášok do pečiva a lieskové orechy.

 
3. Formu na tortu vystelieme papierom na pečenie a vylejeme pripravené cesto, ktoré pečieme pri teplote 160stupňov 30 minút.

 
4. Plnku pripravíme z nastrúhaných jabĺk, ktoré dusíme s práškovým cukrom a citrónovou šťavou približne 10 minút. Na záver pridáme zlatý klas a varíme do zhustnutia.

 
5. Plnku navrstvíme na upečený a vychladený korpus. Tortu necháme stuhnúť a na záver potrieme vyšľahanou šľahačkou s vanilkovým cukrom. Tortu necháme poriadne vychladiť, najlepšie cez noc.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára