sobota 18. novembra 2017

Krehký jablkový mrežovník

Cesto:
  • 600g polohrubej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 300 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva  
Jablková plnka:
  • 2 kg nastrúhaných jabĺk
  • 150 g kryštálového cukru
  • škorica
  • vanilkový cukor
  • strúhanka
1. Z pripravených ingrediencií na cesto zamiesime tuhé cesto, ktoré zabalíme do sáčku a necháme v chladničke odpočívať 30minút.

2. Jablkovú plnku pripravíme z očistených jabĺk, ktoré nastrúhame a premiešame so škoricou a cukrom.

3. Vychladené cesto si rozdelíme na tri časti. Prvú časť rozvaľkáme a dáme na spodok maslom vymasteného hlbokého plechu a posypeme jemne strúhankou.


4. Na prvý plát cesta navrstvíme polovicu jablkovej plnky, z ktorej rukami vytlačíme prebytočnú šťavu, ktorú jablká pustili.

 
5. Na plnku dáme druhý rozvaľkaný plát cesta a druhú časť plnky.

6. Tretí plát cesta si rozvaľkáme a krájame pruhy, ktoré na vrch koláča ukladáme do tvaru mriežky.

 
7. Koláč pečieme pri teplote 180stupňov 45-50minút.

8. Vychladený koláč posypeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára