Stránky

pondelok, 8. augusta 2016

Jahodový sendvič s mascarpone a nutellou

  • 1 balíček bieleho toastového chleba
  • 1 hrnček mlieka
  • 4 vajíčka
  • vanilkový cukor
  • škorica
  • mascarpone
  • práškový cukor
  • nutella
  • jahody (prípadne iné ovocie)
Jahodová poleva:
  • jahody
  • trstinový cukor

1. Mlieko rozmiešame s celými vajíčkami, vanilkovým cukrom a škoricou.

 
 
 
2. Toastový chlieb máčame v mliečno vajíčkovej zmesi a opečieme na troške oleja z oboch strán.


 
 
3. Opečený chlieb ukladáme na tanier -  prvý natrieme nutellou a poukladáme jahody, prikryjeme druhým chlebom, ktorý natrieme mascarpone, ktoré sme zmiešali s práškovým cukrom podľa vlastnej chute a znova poukladáme jahody. Na vrch uložíme tretí chlieb a polejeme jahodovou polevou.


 

 
 
 
4. Jahodovú polevu pripravíme z jahôd a trstinového cukru. Všetko krátko povaríme a na záver pomixujeme, aby bola poleva hladká.
 

 












Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára