utorok, 1. decembra 2015

Rožky z kyslého mlieka

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • 5-6 polievkových lyžíc kyslého mlieka
  • 240 g džem jahôdka  
  • 2x jahodový perník 


1. Z pripravených ingrediencií si zamiesime hladké cesto a necháme ho zabalené vo fólii v chladničke celú noc oddychovať.

2. Cesto rozvaľkáme, nakrájame na štvorce a naplníme džemom.

 
3. Džem zahustíme nastrúhaným perníkom, aby počas pečenia nevytekal.


4. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.

 
5. Vlažné rožky obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Rožteky sú úžasne jemné a chutné, je to jeden z overených rodinných receptov, podľa ktorého pečieme už roky rožteky na každé Vianoce.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára